PR články

5 triků pro zrychlení internetu: Vyzkoušejte je!

Reklama 16. února 2016
Drony budou superrychlé. Ve skladech i na závodní dráze
Stažení filmu trvá věčnost. Už vás nebaví věčný boj s pomalým internetem? Víme, jak ho zrychlit.

Průměrná rychlost stahování v Praze je 24,9 Mbit/s, jinde v Česku už ale čísla tak slavná nejsou. Má i vaše připojení hlemýždí tempo? Tady jsou tipy, jak ho zrychlit.

Zkontrolujte kondici počítače

Bývalo vaše internetové připojení rychlé, ale v posledních týdnech bůhvíproč přibrzdilo? Zkontrolujte, jestli se ve všem počítači nezabydlely mallware, spyware nebo jiný nebezpečný program. Svou přítomnost totiž často ohlašují výrazným zpomalením internetu.

Zvolte jiný internetový prohlížeč

Víte-li, že vaše připojení nepatří k nejrychlejším, nepoužívejte prohlížeč Internet Explorer. Právě ten je nejnáročnější na data. Na opačném pólu je potom prohlížeč Opera s kompresní technologií Opera Turbo, chybu neuděláte ani s prohlížečem Google Chrome.

Dejte pozor na agregaci

Znáte rozdíl mezi garantovanou a agregovanou rychlostí? Agregace znamená, že linka shlukuje několik klientů pro to, aby dosáhla garance - takže například o rychlost „až“ 50 MB se dělíte s dalšími uživateli. A ve špičce může být internet velmi poooomaaalýýýý. Jedním z mála poskytovatelů připojení bez agregace je UPC.

Vsaďte na jiného poskytovatele

Důvod pomalého internetu může být zcela prostý. Vaše připojení už „jen“ nemusí postačovat nárokům na data moderních způsobů komunikace. Dnes už navíc připojení k internetu v domácnosti nereprezentuje jen jediný počítač, ale několik zařízení – mobily, tablety, několik notebooků. Tuhle zátěž původní pomalé připojení často „neutáhne“.

Vsaďte na jiného poskytovatele a využijte přitom výhodnou akční nabídku od UPC. Pořiďte si u UPC super rychlý internet bez agregace nebo balíček internetu a interaktivní televize Horizon do neděle 21. února 2016 a první tři měsíce máte zcela zdarma, to by byla škoda zmeškat! 

Zkontrolujte modem

Pokud váš modem používá stejný kanál pro bezdrátové připojení jako modem sousedů, připojení je pomalejší. Proto zkontrolujte, zda jste na „vašem“ kanálu sami (například programem inSSIDer). Nejste? Vyberte si v nastavení modemu jiný, méně vytížený kanál.

Načítají se vám přesto některé stránky dlouho? Pak na vině nemusí být pomalé připojení, ale přemíra reklam na stránce, Flash nebo Javascript.

Další článek: Drony budou superrychlé. Ve skladech i na závodní dráze

Témata článku:

Advertisement