Operační systémy | Windows 10 | Aktualizace

Nový problém ve Windows 10: při pokusu o hledání hlásí chybu „Načítání trvá příliš dlouho“

Řada uživatelů narazila v uplynulých dnech na problémy se službou Hledání ve Windows (Windows Search). Místo výsledků se jim zobrazuje pouze hláška „Načítání trvá příliš dlouho“. O nové nepříjemnosti informuje server Windows Latest.

Problém rozebírají dotčení uživatelé na diskuzním webu Reddit, ve fóru komunitní podpory Microsoftu i na sociálních sítích. Dle zkušeností postižených nepomáhá opětovné načtení vyhledávací stránky ani restartování počítače.

Chyba v Hledání ve Windows

Jeden z uživatelů naznačuje možnou souvislost se záplatou KB4550945, uvolněnou Microsoftem koncem dubna tohoto roku. „Poslední aktualizace, kterou jsem nainstaloval, byla volitelná aktualizace KB4550945. Mám přesně tento problém, tak doufejme, že bude brzy opraven,“ uvedl.

„Načítání trvá příliš dlouho“

Další z uživatelů potvrdil, že také nainstaloval uvedenou záplatu. Dle jeho slov stačí k návratu do normálního stavu ukončit proces služby Windows Search přes Správce úloh. Další zdroje uvádějí, že problém lze opravit pomocí nástroje Deployment Image Servicing and Management tool.

Jak opravit chybu „Načítání trvá příliš dlouho“?

  1. Otevřete nabídku Start.
  2. V sekci Systém Windows najděte Příkazový řádek a klepněte na něj pravým tlačítkem myši.
  3. Z kontextové nabídky zvolte Další a následně Spustit jako správce.
  4. Potvrďte spuštění Příkazového řádku s oprávněními správce.
  5. Poté do něj zadejte příkaz DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth a potvrďte klávesou Enter.

V současné době není známo, kolik uživatelů je ovlivněno nejnovějším problémem se službou Hledání ve Windows. Z dosavadního počtu hlášení lze soudit, že se jedná spíše o ojedinělé případy.

Diskuze (11) Další článek: Chrome bude blokovat ty nejnáročnější a pochybné reklamy, které nemají na webu co pohledávat

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,