Google | Prohlížeče | Chrome

Skupiny záložek v Chromu se blíží. Google je vypustil do beta verze

Google testuje možnost seskupování záložek v rámci Chromu již několik měsíců. Nyní funkci přesunul do beta verze prohlížeče a tak se jí dočkáme již v příští stabilní verzi, která vyjde za několik týdnů.

Se seskupováním záložek si Google pohrává již delší dobu a v rámci verze Canary ji bylo možné v Chromu již aktivovat. V základu umožňuje sdružit si více stránek do jedné skupiny, která má jednolité zabarvení a je možné ji hromadně přesouvat. Původně Chrome zabarvoval celé záložky, nově pod nimi a okolo zobrazí tenkou barevnou čáru. Vše lze přitom upravit a pojmenovat.

386ce9bf-8a31-4ff5-bf42-f32bd6e0efcdd7379e97-49cf-40c1-9866-20c27eebaa896920d6b6-42cb-4201-a1d2-2d368de2352a 
Takto vypadá seskupování záložek v aktuální verzi Chromu.

Novou skupinu přitom vytvoříte snadno – stačí na záložku kliknout a vybrat možnost Přidat do nové skupiny. Stejným způsobem můžete přidat další do již existujících, případně přetažením. Skupiny je možné pojmenovat či změnit barvu a navíc zůstanou uložené i když restartujete prohlížeč a obnovíte si otevřené stránky.

Funkce je dostupná i na mobilních telefonech, kde ani nemusíte instalovat beta verzi prohlížeče. Ve stabilní stačí najet na stránku about:flags a aktivovat Tab Groups. Po restartu Chromu se vám pak nově otevřené odkazy budou otevírat ve skupinách, které pak můžete různě přesouvat.

Chrome beta můžete stahovat ze stránek Googlu, může ale obsahovat chyby. Stabilní verze obsahující záložky by měla vyjít v následujících týdnech.

Co přinesl za novinky Chrome ve verzi 80? Podívejte se:

Diskuze (11) Další článek: ELONOVINKY: Nový prototyp Starship už snad konečně poletí

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,