Vyzkoušejte si naši práci a vyhrajte!

Rádi s námi soutěžíte? Tak tohle tu ještě nebylo! Vciťte se do naší kůže, pište a vyhrajte třeba Windows Vista Ultimate.

Ve spolupráci se společností Microsoft v České republice jsme pro vás připravili velkou soutěž o hodnotné ceny. Pro vítězství není třeba nic více, než se na chvíli vžít do naší práce a zaslat nám výsledek.

Pište a získejte některou z dvaceti báječných cen

Co musíte udělat pro výhru? Napsat a zaslat na adresu info@zive.cz alespoň jeden krátký tip, trik či návod pro Windows Internet Explorer. Každý příspěvek musí splňovat základní formální požadavky. Jeho součástí musí být atraktivní titulek, krátký perex, samotný text o rozsahu nejméně 1 100 a nejvíce 1 500 znaků a alespoň jeden obrázek. Každý čtenář může do soutěže zaslat nejvýše tři příspěvky. Soubory musí být ve formátech RTF, DOC či DOCX.

Vítěze určí odborná porota složená ze softwarových expertů Computeru a Živě.cz a zástupce Microsoftu. Vítězové získají hodnotné ceny, tři nejlepší příspěvky se pak objeví v Computeru, další oceněné na Živě.cz. Uzávěrka soutěže je již v pátek 25. dubna!

podkl_refl_p.jpg

Co můžete vyhrát?

1. cena: Windows Vista Ultimate CZ + večeře s Windows Client týmem společnosti Microsoft
2. cena: Microsoft Office Professional 2007 CZ
3. cena: Microsoft Office 2007 pro studenty a domácnosti
4. cena: webkamera Microsoft LiveCam NX–6000
5. cena: webkamera Microsoft LiveCam VX-6000
6. cena: bezdrátová klávesnice Microsoft Wireless Optical Desktop 700
7. cena: bezdrátová myš Microsoft Wireless Laser Mouse 6000
8. - 10. cena: bezdrátová myš Microsoft Wireless Notebook Optical Mouse 3000
11. – 13. cena: kniha Microsoft Windows Vista – Podrobná uživatelská příručka (Ondřej Bitto)
14. – 20. cena: kniha Microsoft Windows Vista – Rychle hotovo! (Pavel Roubal)

Inspirace aneb zkuste to jako my

Internet Explorer 7 a vyhledávání kdekoliv

Martin Domes

volba.PNGPokud využíváte pole pro hledání v IE 7, možná jste už narazili na problém, že byste rádi přidali možnost hledání v netypickém vyhledávači nebo na nějakých stránkách či portálu. Podíváme se, jak to nastavit třeba pro server Gigamania.cz.

  1. Klepněte na šipku vedle lupy v poli Hledat v Internet Exploreru.
  2. Z nabídky zvolte možnost Vyhledat další poskytovatele. Otevřete novou záložku, abyste neztratili původní stránku. V nové záložce přejděte na stránky www.gigamania.cz.
  3. Na stránkách Gigamania.cz najděte pole Vyhledávání a napište do něj velkými písmeny TEST a stiskněte klávesu Enter. Právě díky slovu TEST později Internet Explorer pozná, kam předávat řetězec pro hledání.
  4. Z adresního řádku prohlížeče zkopírujte do schránky celou WWW adresu a přejděte zpět na záložku s původní internetovou stránkou, na níž se volí vyhledávač.
  5. Ve žlutém rámečku vložte do pole v kroku 3 adresu zkopírovanou do schránky a do pole v kroku 4 napište např. Gigamania.cz.
  6. Klepněte na tlačítko Instalovat a v zobrazeném dialogu zvolte Přidat zprostředkovatele. Nyní v Internet Exploreru opět klepněte na šipku vedle lupy v poli pro hledání a zvolte právě přidanou možnost pro vyhledávání. Do pole pro hledání napište název nějakého softwaru, třeba Nero, a stiskněte Enter. Prohlížeč provede rovnou hledání na serveru Gigamania.cz a zobrazí výsledky.

 

Zbavit se či vyrobit?

Vlastimil Waic

imgds.jpg„Obdařil“ vás výrobce počítače svou upomínkou (Poskytovatel aplikace…) v titulkovém pruhu Windows Internet Exploreru? Nebo naopak: Chtěli byste do titulkového pruhu něco přidat? Poslouží vám – jak jinak – registr systému. Spusťte editor registru. Nejsnáze se k němu dostanete zobrazením dialogového okna Spustit (Win+R), zadáním řetězce regedit a stiskem Ctrl+Shift+Enter, čímž se editor spustí rovnou s právy administrátora.

Přejděte do klíče HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main\ a vyhledejte v něm řetězcovou hodnotu Window Title. Pokud existuje a obsahuje nějaká data, jsou právě tato data tím, co vidíte navíc v titulku svého prohlížeče. Pokud neexistuje a přesto v prohlížeči „něco“ navíc chcete, bez obav ji vytvořte a vložte do ní jakýkoli text je libo. Nyní stačí restartovat Internet Explorer a ověřit, že se dílko podařilo.

S titulkovým pruhem Internet Exploreru lze manipulovat i v Editoru systémových politik (místo regedit při spouštění zadejte gpedit.msc), kde patřičné nastavení najdete v sekci Konfigurace uživatele\Nastavení systému Windows\Údržba prohlížeče Internet Explorer\Rozhraní prohlížeče\Titulek okna. Zde však text nelze upravit úplně, ale pouze část za řetězcem „Poskytovatel aplikace“.

Pište a vyhrajte!


Právní ujednání

Autor zasláním příspěvku do soutěže souhlasí s jeho krácením a nezbytnými úpravami textu. Současně autor uděluje společnosti Computer Press, a. s., právo k užití jeho autorského díla; tj. k rozšiřování a rozmnožování díla a to zejména v elektronické podobě na webu provozovaném touto společností, případně na CD a dále v tištěné podobě v periodických i neperiodických publikacích, jakož i v knihách, jejichž vydavatelem je společnost Computer Press, a. s., bez nároku autora na odměnu. Redakce si vyhrazuje právo ze soutěže vyřadit příspěvky nesplňující zadání či jinak nerozumné.

Diskuze (60) Další článek: Safari 3.1.1: Ochrana proti pharmingu i XSS

Témata článku: , , , , , , , , , , ,